Kde je tučňák Pip?

V úterý 29. 1. 2019 jsme byli s dětmi v městské knihovně na zábavném programu s knihou „Kde je tučňák Pip?“.

Ptáčku, co chceš do zobáčku?

Prosím, nedávejte do krmítek chleba, housku, ani svítek, opravdu s tím nejsou špásy. Drobty ptáčkům v bříšku zkvasí! Hrách či rýže líp se hodí, po nich ptáčci nemarodí. Chcete přece, aby žili, ne aby si ublížili. Naše ,,Včeličky“ to dobře vědí, proto jsme společně připravili ptáčkům bohatou hostinu. Děti natíraly medem kartonová srdíčka a poté

Berušky na loutkovém divadle

I nejmenší třída “ Berušky“  shlédla Loutkové divadlo, které nás navštívilo v lednu. Loutkoherečka Lenka Sasínová dětem zahrála pohádky „Otesánek“, „Sněhurka“ a „Kominíček“. Na závěr nechala děti i loutky pohladit.

Projektový den

V rámci programů Evropské unie budou v naší mateřské škole probíhat „projektové dny“. O jejich realizování vás budeme informovat. První projektový den jsme s dětmi prožili v pátek a bylo to vážně prima :-). Dopolednem nás provázela paní Jindra Hellerová. Teď už všichni víme, že není cvičení jako cvičení.  

Loutky v MŠ

Do naší školky dnes zavítala loutkoherečka Lenka Sasínová. Děti si, v jejím skvělém podání, užily hned 3 pohádky: „Otesánek“, „Sněhurka“ a „Kominíček“.

Vstávej semínko….

Podaří se? V polovině prosince jsme na základě výzvy společnosti OLMA zasadili semínka lípy. Děti přesně věděly co takové semínko potřebuje a tak náš projekt mohl začít….. O projektu jsme se zmínili na FB stránkách OLMA (děkujeme rodičům za svolení ke zveřejnění fotografie) a dostali milou odpověď. 🙂 Příspěvek ze dne 6.12.2018. Ještě milejší byla